Vote for us #OMNICHANNEL

Stem op ons

Frequently Asked Questions

BESTELLEN

Bestelling plaatsen

Bestellen op Maison Lab is snel en handig en bestaat uit de volgende stappen:

 • Door rechts bovenin op je shopping bag te klikken kun je kiezen voor ‘Afrekenen’. Vanuit hier kom je op een overzichtelijke pagina waarbij je binnen enkele minuten de bestelling kunt plaatsen.
 • Vul je adresgegevens in die we nodig hebben om je bestelling te versturen. Indien gewenst kun je hier een afwijkend verzendadres invullen. Je ontvangt dan de bevestiging per e-mail, maar de bestelling wordt ergens afgeleverd, bijvoorbeeld op je werk of direct bij degene voor wie het pakketje is bestemd.
 • Klik de juiste verzendmethode aan.
 • Kies de gewenste betaalmethode. Kies je voor IDEAL vergeet dan niet je bank te selecteren.
 • Controleer je bestelling. Hier kun je de bestelde artikelen en je gegevens nog eens controleren voordat je verder gaat met de betaling.
 • Zodra je alles juist hebt ingevoerd klik je op ‘Plaats bestelling’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de betalingspagina. Als je de betaling hebt afgerond dan ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Hierin staan alle gegevens van je bestelling. Controleer deze gegevens altijd goed. Mocht je een verkeerd adres hebben opgegeven, dan ben je hiervoor zelf aansprakelijk en dragen wij geen verantwoording over verkeerd afgeleverde pakketten. Verkeerde gegevens ingevuld? Neem dan direct contact op met onze klantenservice om de gegevens te wijzigen.

 

BETALEN

 Veilig winkelen

Uiteraard vinden wij veilig winkelen belangrijk. Daarom hebben we onze website beschermd met de beste technieken en kiezen we ervoor om alleen veilige betaalmethodes te gebruiken. Multisafepay is onze betaalpartner die ervoor zorgt dat betalingen snel, veilig  en eenvoudig worden uitgevoerd.

Betaalmethoden

Bij Maison Lab kun je betalen met de meest gangbare betaalmethoden op internet. 
De volgende methoden zijn beschikbaar : 

 1. IDEAL
 2. American Express
 3. Mister Cash/Bancontact (KBC, BELFIUS, ING Homepay & Carte Bleue)
 4. Visa
 5. Mastercard
 6. Maestro
 7. Paypal
 8. Achteraf betalen
 9. Fashioncheque


Multisafepay draagt zorg voor de verwerking van onze betalingen. Het kan dus zijn dat je deze naam samen met onze handelsnaam (Top Creaties NV) tegenkomt op je rekeningafschrift.

 • iDeal: Via iDeal kun je direct online betalen via je eigen vertrouwde online bankomgeving. iDeal wordt ondersteund door de volgende banken: Rabobank, Postbank, ABN AMRO, Fortis en SNS Bank.
 • Creditcard: Bij Maison Lab kun je betalen met de meest gangbare creditcards.
 • PayPal: betalen met PayPal is heel eenvoudig. Je hebt alleen een account bij PayPal nodig om hiermee te kunnen betalen.

 

De Nederlandse klanten hebben ook de keuze om "Achteraf te betalen". Hier worden geen extra kosten voor de klant aangerekend. Er ontstaat een overdracht van de ontstane vordering aan Multifactor. 

Factuur

Bij je bestelling ontvang je een digitale factuur. Daarin staan alle gegevens nog eens duidelijk op. Ook ontvang je per e-mail een bevestiging van je bestelling. Heb je een account bij Maison Lab dan zijn de facturen ook na te lezen in je account.
Al onze prijzen zijn inclusief BTW.

 

VERZENDEN

Levertijd

Door de uitzonderlijke omstandigheden, kun je bij Maison Lab tijdelijk uitsluitend online bestellen. Wij zijn jullie dan ook ontzettend dankbaar voor de vele bestellingen die we dagelijks mogen ontvangen.

Zoals je misschien al weet heeft Bpost last van vertragingen. Wij vinden het belangrijk dat jij je bestelling zo spoedig mogelijk in handen hebt, daarom bieden we je de volgende opties aan:

 • Je bestelling gratis ophalen in Genk (sterk aangeraden)
Je kan nu tijdelijk je bestelling GRATIS ophalen in ons magazijn te Genk, dit is de snelste optie.
Ophaal Adres:
Woudstraat 9
3600 Genk
Ma-Vrij van 09.00-12.00

 

1 tot 2 werkdagen na ontvangst van de verzendbevestiging, kun je je pakketje komen ophalen. Je ontvangt een mail zodra je pakketje klaar ligt voor ophaling.
 
OPGELET: Vergeet je ID kaart + aankoop bevestiging niet mee te nemen!
 
 • Servicepunt Bpost (sterk aangeraden)
Het is ook sterk aangeraden je bestelling op te halen aan een Bpost servicepunt. Houdt rekening met een geschatte levertermijn van 4 tot 6 werkdagen na ontvangst van de verzendbevestiging.
 
 • Bezorgen door Bpost:
Je pakketje aan huis laten bezorgen kan nog steeds, maar houdt rekening met een geschatte tijdelijke levertermijn van 5 tot 10 werkdagen na ontvangst van de verzendbevestiging.
 
Vragen?
Je kan zoals altijd terecht bij onze klantenservice. In verband met de drukte kan het zijn dat je antwoord wat langer op zich laat wachten maar we beantwoorden al uw vragen zo snel mogelijk.
 
Contactgegevens:
Bedankt voor je begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden.
Blijf goed voor jezelf en elkaar zorgen!
 
 

Verzendkosten

De verzendkosten van je bestelling bij Maison Lab bedragen €4,95 euro per bestelling voor België. Voor bestellingen vanuit Nederland bedragen de verzendkosten €5,95. Is het bedrag van je bestelling €150,- of hoger? Dan zijn de verzendkosten gratis! Daarnaast heeft Maison Lab regelmatig acties. Voor alle overige landen binnen de Europese Unie kan je hieronder de verzendkosten raadplegen. 

Overige landen: 

 • Frankrijk: € 10,95 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Duitsland: € 6,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Luxemburg: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Oostenrijk: € 12,00 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Verenigd Koninkrijk: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Italië: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Spanje: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Denemarken: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Zwitserland: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Portugal: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Zweden: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00
 • Griekenland: € 16,50 onder een bestedingsbedrag van € 150,00

Verzendwijze

Je bestelling wordt bezorgd door Bpost/PostNL. Op zondag worden geen pakketjes bezorgd. De postbode biedt jouw pakketje 1 keer aan. Je moet hiervoor in sommige gevallen een handtekening te zetten of je legitimeren. Ben je niet thuis? Dan kun je het pakketje ophalen bij het dichtstbijzijnde servicepunt van Bpost/PostNL. De chauffeur laat een briefje achter waarop je precies kunt zien waar dat is. Daarnaast ontvang je bij de bevestiging van de verzending via e-mail een tracking code. Met deze code kun je je pakketje ten alle tijden opvolgen.

  

RETOURNEREN

Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over je bestelling, dan kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst zonder reden of enige verplichting aan ons retourneren op eigen kosten. 
Let op: Bij het retouren van uw bestelling, blijven de actievoorwaarden gelden. Dit betekent dat u steeds aan het minimumbestedingsbedrag moet komen om recht te hebben op een korting.

De retourprocedure werkt als volgt:

 1. Vul het meegeleverde retourformulier volledig in, vergeet niet je naam en bestelnummer!
 2. Sluit je pakket goed af
 3. Retouradres: Woudstraat 9, 3600 Genk, België
 4. Geef je pakket af bij het dichtstbijzijnde afleverpunt. 


Uitzondering op het herroepingsrecht:

- producten die om hygiënische en/of gezondheidsredenen niet zomaar geretourneerd kunnen worden zoals lingerie, bikini's,...

Vragen over jouw retourzending? 
Stuur een e-mail naar klantendienst@maison-lab.com

Na ontvangst van het retour zal deze binnen de 14 werkdagen verwerkt worden.

 

KLACHTEN

Elke klant kan een klacht indienen via mail naar klantendienst@maison-lab.com. De klant kan zowel een klacht indienen over een product als over een dienstverlening. De klant zal een ontvangstmail ontvangen dat zijn/haar klacht goed is ontvangen. De klant krijgt binnen 14 dagen inhoudelijk antwoord op zijn klacht. Daarnaast kan de klant ook terecht op de Europese ODR https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage. Indien u een klacht wilt indienen over een gebrek aan een geleverd product, dient u dit binnen de twee maanden na ontdekking van het gebrek te doen. 

Wij verzoeken u het gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan ons kenbaar te maken. 

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/) 

GARANTIE

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast geldt geldt voor producten een garantie tegen gebreken die het gevolg zijn van fabricage- of materiaalfouten. De garantie duurt 24 maanden (onverminderd de wettelijke garantie), te rekenen vanaf de datum van de aanvankelijke factuur (tenzij anders vermeld). Gebreken die veroorzaakt worden door ongelukken, nalatigheid of verkeerd gebruik, vallen niet onder de garantie. Indien je een product in beschadigde staat hebt ontvangen, breng ons hier dan even eerst van op de hoogte. Je kan ons contacteren via het contactformulier (https://www.maison-lab.com/contacts). 

HERROEPINGSRECHT 

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (via mail naar klantendienst@maison-lab.com) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier, maar u bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment gedaan heeft, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszin heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons mee heeft meegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugezenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is het van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerlen en de werking van de goederen vast te stellen. Toegang tot ons modelformulier: https://www.maison-lab.be/awrma/customer_rma/new/

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Uitzondering op het herroepingsrecht: 

- producten die om hygiënische en/of gezondheidsredenen niet zomaar geretourneerd kunnen worden en waarvan de verzegeling is verbroken zoals lingerie, bikini's

Het herroepingsformulier is ook digitaal beschikbaar via deze link: Modelformulier 

Retouradres: Woudstraat 9, 3600 Genk, België 

 

Ga naar de link ‘Retourneren’ via onze homepagina. Je vindt deze rechts bovenin de pagina. Volg de stappen van BPOST of POSTNL. Voor de Belgische consumenten raden wij aan om met Bpost te retourneren naar het adres Woudstraat 9, 3600 te Genk. Onze Nederlandse consumenten kunnen het voordeligst retourneren met POSTNL.

"Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)"